Home

Main Menu

Resources

Key Concepts

Login Form 
Welcome to the Frontpage
Live in BNR Nieuwsradio PDF Afdrukken E-mail
maandag 05 januari 2009 13:17

Vandaag om 13.40 uur rechtstreeks in de uitzending

Naar aanleiding van de petitie "Stop machtsmisbruik Bureau Jeugdzorg" word ik vandaag live geïnterviewd door BNR Nieuwsradio. Daarbij zal ik in gesprek gaan met de heer Sprokkereef, een bestuurslid van de MO-groep, een branche-organisatie Jeugdzorg.

Luisteren dus!

Update:
het interview is geweest. Dat is hier na te luisteren.

Laatste aanpassing op maandag 05 januari 2009 14:48
 
Reeds 800 handtekeningen voor petitie PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 03 januari 2009 15:16

Drukte op de site maakt ondertekening even niet mogelijk

Er zijn reeds meer dan 800 handtekeningen verzameld op de petitie voor gedupeerden van Bureau Jeugdzorg en andere voogdij-instellingen. Dat bericht ontving ik van de organisator van de petitie. Helaas is het erg druk op de betreffende site i.v.m. de vele nieuwe petities over vuurwerk.

Dus mocht u nog willen tekenen: probeer het hier of anders op een later moment.

De link naar de petitie vindt u ook in het menu van deze site.

 

Laatste aanpassing op zaterdag 03 januari 2009 15:25
 
Gelukkig Nieuwjaar PDF Afdrukken E-mail
donderdag 01 januari 2009 10:48

 

Ik weet het, de feestdagen zijn niet voor iedereen gemakkelijk.

Toch wens ik iedereen een goed 2009 toe waarin je wensen maar mogen uitkomen.

 

nieuwjaar-2009

 

 
Justitie wil jongens uit Turkije terughalen PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 02 januari 2009 01:02

Ouders willen kinderen niet in lesbisch pleeggezin

Het ministerie van Justitie gaat proberen om twee jongens terug te halen naar Nederland die tegen de zin van Bureau Jeugdzorg in Turkije verblijven. Dat liet een woordvoerder van Justitie woensdag weten. Bureau Jeugdzorg Haaglanden vroeg eerder om hulp aan het ministerie, dat de autoriteiten in Turkije om medewerking zou moeten vragen.

De twee jongens van 7 en 11 jaar oud staan onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Zij kwamen in het nieuws omdat in Turkije ophef is ontstaan over het pleeggezin van hun nog in Nederland wonende broertje. Die zou tegen de zin van de ouders bij een lesbisch stel wonen.

Volgens de woordvoerder van Justitie zijn er twee goede opties om de jongens van 7 en 11 jaar terug te halen. Dat kan ten eerste met een beroep op het verdrag over internationale kinderontvoeringen, dat door zowel Nederland als Turkije wordt erkend. Hierin staat dat kinderen bij een ontvoering naar het buitenland onmiddellijk moeten worden teruggeleid. De zegsman kan nog niet aangeven op welke termijn bekend is of de Turkse autoriteiten hieraan meewerken. Een andere mogelijkheid is een rechtsgang in Turkije.

Zolang de twee oudste jongens in Turkije verblijven, kan de jeugdzorg zijn rol niet uitoefenen, zegt een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg Haaglanden. Het verblijf van de twee kinderen in Turkije is het gevolg van een strijd die al sinds 2004 gaande is. Het derde kind van de biologische ouders, destijds enkele maanden oud, viel toen van de trap af, zegt advocaat van de ouders Renaldo Nasrullah. Na een bezoek aan het ziekenhuis werd het kind vanwege een vermoeden van kindermishandeling direct uit huis geplaatst en bij een pleeggezin ondergebracht. In de daaropvolgende weken werden de twee jongens die momenteel in Turkije verblijven in hetzelfde pleeggezin ondergebracht.

Na de uithuisplaatsing werd onderzoek verricht en toen is volgens Nasrullah door de kinderrechter geen bewijs gevonden van kindermishandeling. Daarom mochten de twee oudste zonen in juni 2007 weer terug naar hun ouders. "Omdat de jongste zoon last zou kunnen krijgen van hechtingsproblemen was besloten om hem gefaseerd terug te laten keren naar de biologische ouders", licht Nasrullah toe.

Bureau Jeugdzorg deed vervolgens afgelopen zomer in verband met nieuwe zorgen over het gezin weer een verzoek tot uithuisplaatsing van de twee jongens die bij hun ouders verbleven. Op het moment van het verzoek verbleef de moeder met haar twee zonen in Turkije. De moeder bracht daarop haar zonen onder bij familie in Turkije. Volgens de advocaat deed de moeder dit omdat de ouders 'geen vertrouwen meer hebben in Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming'.

De jongste zoon, inmiddels een kleuter, verblijft nog steeds bij de pleegouders waar hij vier jaar geleden werd geplaatst. Vanwege de veronderstelde lesbische geaardheid van deze pleegouders berichten veel Turkse media over de zaak. In verband met de privacy van de pleegouders wil Bureau Jeugdzorg niet ingaan op de seksuele geaardheid van de ouders. Volgens Nasrullah zijn zij lesbisch, maar is dat voor de islamitische ouders op zich niet het grootste probleem. Wel willen zij liever iemand die dichter bij hun 'normen en waarden' staat.

Omdat de kinderen in Turkije verbleven en de ouders geen informatie wilden prijsgeven over hun verblijfplaats, werden zij tijdelijk vastgezet. De Raad voor de Kinderbescherming had aangifte van kinderontvoering gedaan bij het Openbaar Ministerie. De moeder werd op 28 oktober opgepakt, de vader op 4 november. Tien dagen later werden beide ouders weer op vrije voeten gesteld.

Volgens de woordvoerder van Bureau Jeugdzorg zal bij terugkeer van de kinderen in Nederland de beste oplossing worden gezocht. Of de twee jongens dan opnieuw in een pleeggezin worden geplaatst, is volgens haar 'nog helemaal niet zeker'.

Bron: www.nieuws.nl, 31 december 2008.

Laatste aanpassing op zaterdag 03 januari 2009 15:13
 
17.500 bezoekers op BureauJeugdzorgen.nl PDF Afdrukken E-mail
woensdag 31 december 2008 09:09

Dank voor uw bezoek in 2008

Het jaar is bijna om. 2009 staat klaar.
Het afgelopen jaar was de start van Bureau Jeugdzorgen.
In de korte tijd van haar bestaan zijn de artikelen al meer dan 17.500 keer gelezen.
Ik wil u daarom hartelijk bedanken voor uw bezoek aan deze site en zie u graag terug in 2009.

 

Fijne jaarwisseling namens BureauJeugdzorgen.nl

 

 

Laatste aanpassing op woensdag 31 december 2008 12:30
 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 3 van 26
Advertentie
 

Polls

Joomla! is used for?
 

Who's Online

We hebben 11 gasten online

Advertisement

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.