Home

Main Menu

Resources

Key Concepts

Login Form 
Welcome to the Frontpage
www.bureaujeugdzorgen.nl: 3.500 bezoekers in een maand tijd! PDF Afdrukken E-mail
donderdag 25 september 2008 17:42

Ik vind het nogal wat:
daar waar er zo'n 500 bezoekers waren in de periode van februari tot augustus. trok deze site 3.500 bezoekers in de afgelopen maand. Gisteren passeerde de teller de 4.000.

4.000 bezoekers op www.bureaujeugdzorgen.nl

Het geeft wel aan dat er veel behoefte is aan een uitlaatklep danwel een aanklacht over/tegen Bureau Jeugdzorg, zoals dat een maandje geleden in TC Tubantia stond.
Er is ook nogal wat gebeurd in die maand tijd. Ik kreeg berichten in het gastenboek waarin de nood werd geklaagd over Bureau Jeugdzorg, waarin ik alleen al werd aangespoord om door te gaan, ik ontving mailtjes om een actiegroep te beginnen, en ik kreeg telefoontjes van mensen die even hun verhaal kwijt moesten over Bureau Jeugdzorg.

Ik wil niet zeggen dat alles fout gaat bij Bureau Jeugdzorg. Maar de hoeveelheid klachten erover baart mij ernstig zorgen: er gaan teveel zaken niet goed en daarbij lijken de belangen van het kind niet aan de orde. Integendeel: het belang van (de voogd van) Bureau Jeugdzorg lijkt op een totaal ander vlak te liggen. Waar dat is, kan ik niet aangeven. Ik weet het domweg niet en ik begrijp dat ook gewoon niet. Het past op een of andere manier niet in mijn begrip dat er op zulke vreemde, trieste manieren met kinderen, (groot-)ouders en pleeg(groot-)ouders wordt omgesprongen. En dat ligt zeker niet alleen aan de bureaucratie die Bureau Jeugdzorg heeft veroverd. En dan heb ik het maar helemaal niet over de enorme hoeveelheid leed die over betrokken mensen wordt uitgestort.

Mocht u wel weten hoe dit in elkaar steekt, Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken   gerust. Ik ben benieuwd.

 

 

Laatste aanpassing op vrijdag 26 september 2008 08:06
 
EenVandaag: alweer Bureau Jeugdzorg PDF Afdrukken E-mail
woensdag 24 september 2008 14:54

EénVandaag: Kritiek op nieuwe aanpak Jeugdzorg
Het lijkt wel herfst voor Bureau Jeugdzorg: het ene tv-programma over hun is nog niet afgelopen of het volgende dwarrelt er alweer overheen. Ook EénVandaag zond afgelopen maandag een reportage uit over Bureau Jeugdzorg. Sinds de tragische dood van Savanna is er veel veranderd bij Jeugdzorg. Kinderen worden nu veel sneller uit huis geplaatst, vorig jaar zelfs 3.000 meer kinderen dan het jaar er voor. Deskundigen twijfelen nu echter aan deze nieuwe aanpak. Volgens hen worden de kinderen nu in een soort over-reactie te snel uit huis gehaald. In EénVandaag wordt een gezin gevolgd waarbij de afgelopen periode twee kinderen uit huis zijn geplaatst.

Ook hier was Mirjam Sterk van het CDA te gast.

Daar gaat 'ie weer: klik, kijk en oordeel:

EénVandaag

Laatste aanpassing op woensdag 24 september 2008 15:19
 
Schepper & Co over pleegzorg PDF Afdrukken E-mail
maandag 22 september 2008 22:51

A-M-van-Melle-in-Schepper&COPleegmoeder in tranen
Anne-Marie van Melle hield het niet droog tijdens de uitzending van Schepper & Co. Het geeft voor mij maar weer aan hoe betrokken pleegouders zijn en dat de frustraties hoog op kunnen lopen als Bureau Jeugdzorg een beslissing neemt over een pleegkind, waar je zelf nog nauwelijks enige invloed op kunt uitoefenen. Helaas een situatie die we van nabij kennen. En we zijn echt niet de enige pleegouders die dit overkomt.
Gelukkig probeert Mirjam Sterk (TweedeKamerlid voor het CDA) hier iets aan te doen.
Anne-Marie, goed gedaan, meid, enneh: we gaan naar Den Haag!

Klik, kijk en oordeel zelf (na het reclame-filmpje):

Laatste aanpassing op woensdag 24 september 2008 11:34
 
Linda, tegen wil en dank terug naar moeder PDF Afdrukken E-mail
woensdag 24 september 2008 09:51

Pleegouders in gevecht met Bureau Jeugdzorg OverijsselNetwerk.tv over terugplaatsing van een pleegkind
Aan het eind van de uitzending van Schepper&Co van afgelopen maandag deelde presentatrice Jacobine Geel mede dat er diezelfde avond in een uitzending van netwerk.tv een reportage te zien zou zijn over een meisje van 7 jaar dat tegen haar wil teruggeplaatst zou worden bij haar moeder. Bureau Jeugdzorg Overijssel komt er niet best vanaf. Directeur Martin Dirksen (hey, die kennen we) wil gewoon niet reageren op beslissingen die een voogd in deze situatie heeft genomen én de gevolgen daarvan. In de uitzending komen verder een kinderrechter en pedagoge Tonny Weterings met hun reactie: absoluuut ontoelaatbaar en traumatisch voor het kind. Dit had nooit mogen gebeuren. Wie durft hier te zeggen dat dit in het belang is van dit kind? Toch heeft een kinderrechter bepaald dat het kind terug moet naar de moeder... Direct.

De pleegouders die 5 jaar voor het kind hebben gezorgd, hebben na hun gevecht met de instellingen het nakijken: pleegkind weg, en van de lijst van pleeggezinnen geschrapt...

Klik, kijk en oordeel zelf (na het reclame-filmpje):

Netwerk: pleegkind tegen wil en dank terug naar moeder

Laatste aanpassing op woensdag 24 september 2008 12:03
 
Pleegmoeder Anne-Marie van Melle in Schepper & Co PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 20 september 2008 21:43

Maandag, 17.09 uur, Ned.2: Pleegmoeder in Schepper&Co

schpper&co

Schepper&Co is een gespreksprogramma van de NCRV over actuele ontwikkelingen op het terrein van geloof en samenleving. Maandag komt daar o.a. aan de orde : Pleegouders in de knel. Anne-Marie van Melle, boegbeeld van de SIRE-campagne Pleegouders zijn bijzonder nodig (zie mijn artikel van 10 september j.l.), komt daar haar ervaringen met Bureau Jeugdzorg vertellen, terwijl Mirjam Sterk van het CDA in die uitzending zit omdat ze daarover een beleidsnota heeft geschreven.Voor zover ik heb begrepen wordt het een nogal emotionele uitzending.
Als omschrijving voor de uitzending vermeldt de tv-gids: "De toewijding en liefde waarmee pleegouders zorgen, verschilt vaak niet van die van biologische ouders; hun rechten des te meer. Dit schrille contrast staat centraal."
Presentatie: Jacobine Geel.

Kijken dus maandag!
Laatste aanpassing op dinsdag 23 september 2008 14:17
 
«BeginVorige212223242526VolgendeEinde»

Pagina 21 van 26
Advertentie
 

Polls

Joomla! is used for?
 

Who's Online

We hebben 5 gasten online

Advertisement

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.