Home

Main Menu

Resources

Key Concepts

Login Form 
Welcome to the Frontpage
Rouvoet en GroenLInks PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 12 september 2008 07:48

Ik ben gisteravond dus even naar Enschede geweest. Met de trein (een unicum!), want die bijeenkomst van GroenLinks over Jeugdzorg vond plaats aan het Stationsplein.
Eigenlijk ging ik er een beetje met gemengde gevoelens heen. Zou het echt wat zijn? Zou het gaan over die € 183.000.000,=? Zou het gaan over de misstanden?
Dus niet. Het ging een beetje over bureaucratie en verkokering, het ging over dakpannen en cement, het ging over Loes (het Centrum voor Jeugd en Gezin in Enschede) en het ging over hoe iedereen het beste kon samenwerken.
Mooi hoor, maar ik had gehoopt dat er ook nog andere onderwerpen aan de orde zouden komen.
Niet echt dus.

De uitzending van Pauw&Witteman was al helemaal niet wat ik ervan had verwacht. OK, minister Rouvoet zat er, maar dat kwam omdat er een boek was verschenen over 1½ jaar Christen Unie in het vierde kabinet Balkenende. Het ging dus weer niet over die € 183.000.000,=, en al helemaal niet over Jeugdzorg, en ook niet over wat meneer Rouvoet tot nu toe al dan niet had bereikt met zijn ministerie voor Jeugd en Gezin.
Een gemiste kans voor de anders altijd zo scherpe Pauw en Witteman.

Tsja, een beetje verloren avond dus. Jammer.

Laatste aanpassing op vrijdag 12 september 2008 13:34
 
Hulp binnen 4 weken? PDF Afdrukken E-mail
donderdag 11 september 2008 08:58

Jeugdzorg biedt straks binnen 4 weken hulp

staat er trots in de krant van vandaag. Het zogeheten Plan van Formaat moet leiden tot minder regeltjes en meer zorg. Het plan wordt onderschreven door de betrokken organisaties (Bureau Jeugdzorg, Trias Jeugdhulp, Commujon, Jarabee, Lindenhout en Pactum) en gaat vandaag naar de provincie Overijssel. De hoop is dat die het onderschrijft.
Doel van het plan is dat de bureaucratie vermindert, dat er beter wordt samengewerkt en dat de wachtlijsten over ruim een jaar definitief zijn verdwenen. Last but not least: er moet ook meer geld komen van minister Rouvoet.
Maar aan het eind van het artikel staat ook dat de Wet op de Jeugdzorg, de eisen die daarin zijn gesteld aan de indicatie en de financiering nog hindernissen zijn.

Er is nog één voorwaarde: je moet die indicatie wel eerst hebben van Bureau Jeugdzorg. Was dat nu net niet één van de hindernissen?

U zult begrijpen dat ik wat sceptisch dit soort ontwikkelingen volg. Ik mag echt hopen dat het echt allemaal beter wordt. Ooit.

Artikel niet te vinden op internet? Lees het artikel hier (pdf).

 

Laatste aanpassing op donderdag 11 september 2008 11:58
 
Nieuwe banner BureauJeugdzorgen PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 09 september 2008 16:35

Van

 

naar

 

U hebt het misschien gemerkt: onze banner bovenaan deze pagina is gewijzigd. Ik kreeg zomaar een mailtje met de nieuwe banner toegezonden. Gratis en voor niks. En ik moet zeggen: de nieuwe is mooier en staat bovendien beter bij de rest van de site. Dus er maar meteen opgezet.

Ik zal maar zeggen "Anouk", bedankt!

Laatste aanpassing op dinsdag 09 september 2008 16:47
 
BureauJeugdzorgen.nl in Gooi- en Eemlander PDF Afdrukken E-mail
woensdag 10 september 2008 13:05

Opnieuw stond BureauJeugdzorgen.nl in de krant. Gisteren verscheen er een artikel in de Gooi- en Eemlander.
Daarnaast werd het artikel in de rubriek "Meningen en achtergronden" van diezelfde krant ondersteund met een artikel over Annemarie van Melle, boegbeeld van de SIRE-campagne "Pleegouders zijn bijzonder nodig" en pleegmoeder met een groot hart.
Annemarie in dit artikel: "Een voogd kan je maken of breken. Haar of zijn mening kan doorslaggevend zijn. Als je de voogd teveel tegen de haren instrijkt, wordt het kind zo overgeplaatst naar een ander gezin."

Jos Andriessen van de MOgroep Jeugdzorg (de brancheorganisatie voor Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang) in zijn reactie op de artikelen: "Wij zijn ervan overtuigd dat gezinsvoogden altijd de veiligheid van het kind voorop stellen".

Ik vind het wel weer tekenend. Er wordt niet gevraagd hoe je aan zo'n mening komt, maar men heeft het (ook als branche-organisatie) blijkbaar in zich om zich meteen te gaan verdedigen. Alsof een kind zich plotseling onveilig gaat voelen als (pleeg)ouders het niet eens zijn met de voogd.

U kunt de artikelen (pdf) lezen door op de afbeeldingen te klikken:

 
 
Van Melle in Gooi- en Eemlander

 

 

Laatste aanpassing op vrijdag 12 september 2008 16:33
 
Debat jeugdzorg GroenLinks Enschede PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 09 september 2008 09:56
Debat jeugdzorg van GroenLinks Enschede
Ik zei gisteren toch al dat het rommelde? Nu staat er weer een bericht in TC Tubantia dat er een debat komt van GroenLinks in Enschede over de jeugdzorg. Bijzonder, als ik zie dat ook de directeur van Bureau Jeugdzorg Overijssel aanschuift.
Zou ik ook mogen komen? Ik verzet er héél graag een afspraak voor...

ENSCHEDE - GroenLinks Enschede houdt donderdagavond een debat over de jeugdzorg. Dat heeft plaats in Media Art Café Berlijn aan het Stationsplein 1. Deze partij wil niet alleen praten over de problematiek rond deze hulpverlening, maar ook debatteren over wat er goed gaat. Te gast zijn directeur Martin Dirksen van Bureau Jeugdzorg Overijssel, voorzitter Tof Thissen van de GroenLinks Eerste Kamerfractie en José Rooijers, plaatsvervangend districtschef van de politie Twente.
Ze geven aan wat zij goed en minder goed vinden aan de Jeugdzorg.
Verder krijgt Richard Kokhuis van de gemeente de gelegenheid om een toelichting te geven op het lokale jeugdbeleid.
Het debat duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Bron: TC Tubantia, 9 september 2008.
Laatste aanpassing op vrijdag 12 september 2008 16:58
 
«BeginVorige212223242526VolgendeEinde»

Pagina 24 van 26
Advertentie
 

Polls

Joomla! is used for?
 

Who's Online

We hebben 14 gasten online

Advertisement

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.