Home

Main Menu

Resources

Key Concepts

Login Form 
Welcome to the Frontpage
SP pleit voor afschaffen Bureaus Jeugdzorg PDF Afdrukken E-mail
maandag 08 september 2008 11:35

Het rommelt. En dat is een goed teken.
Ik ben vorige week benaderd door een journalist van een andere krant, elders in Nederland. Als het goed is, verschijnt er morgen een artikel op de voorpagina over Bureau Jeugdzorg.
Verder merk ik ook dat de politiek zich begint te roeren. Ik heb op dit moment contact met een aantal leden van de Tweede Kamer. Zo reageert Marianne Langkamp van de SP (klik op haar foto voor haar volledige standpunt):

Marianne Langkamp (SP)"Ik denk dat er wel degelijk extra geld nodig is om de opgelopen wachtlijsten in de jeugdzorg weg te werken. Maar het extra geld zal slechts een lapmiddel zijn als de oorzaken van de wachtlijsten niet wordt aangepakt: de verkokering en de bureaucratie. De SP pleit voor het afschaffen van de Bureaus Jeugdzorg en voor het organiseren van hulp, steun en begeleiding van ouders en kinderen in laagdrempelige centra in de wijken.

Met vriendelijke groet, Marianne Langkamp, Tweede Kamerlid SP"

Hopelijk leidt dit alles tot een paar initiatieven die wat verder gaan dan het maken van een website als bureaujeugdzorgen.nl...

Laatste aanpassing op dinsdag 09 september 2008 19:27
 
€ 183.000.000,=: beloning voor slecht gedrag? PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 05 september 2008 16:17

Wie wil er niet beloond worden voor slecht gedrag?
Minister Rouvoet heeft zich opnieuw laten verleiden tot een extra financiële injectie aan Bureau Jeugdzorg. De wachtlijsten zouden daarmee eind volgend jaar verdwenen moeten zijn.
Naar mijn mening een bodemloze put, zolang er dikke vertrekpremies worden gegeven aan niet-functionerende managers en directeuren, terwijl er verder niets structureels wordt veranderd. Daarnaast kent Bureau Jeugdzorg een geweldige truc om de wachtlijsten telkens even weg te werken volgens een voogd: je verdeelt gewoon de "wachtlijstgevallen" onder de voogden, waardoor zij een verhoogde case-load krijgen! Daar kunnen ze vervolgens niets mee omdat ze maar 1 dag per week beschikbaar hebben voor de onder hun voogdij vallende kinderen. De rest van de werktijd van voogden gaat op aan bureaucratie.
Misschien toch maar een keer dat parlementair onderzoek waar al een aantal keren op is gezinspeeld door de Tweede Kamer?
Hieronder het volledige bericht.

Rouvoet stelt weer geld beschikbaar voor Bureau JeugdzorgDEN HAAG - De provincies gaan 94 miljoen euro extra steken in een nieuwe aanpak om de wachtlijsten in de jeugdzorg weg te werken. Dat heeft een woordvoerder van het Interprovinciaal Overleg (IPO) donderdag gezegd.
Het Rijk doet daar nog eens circa 89 miljoen euro bovenop. Minister André Rouvoet (Jeugd en gezin) wil dat de wachtlijsten eind volgend jaar verleden tijd zijn. Volgens de woordvoerder moet met deze injectie heel wat bereikt kunnen worden. Naar verwachting kunnen er met het geld circa 10.000 jongeren per jaar meer worden geholpen. Ook kunnen meer onderzoeken worden verricht.

Werkzaamheden
Van de 94 miljoen komt 72 miljoen uit eigen middelen van de provincies. De rest wordt verwacht uit het efficiënter indelen van werkzaamheden.
Rouvoet reageerde donderdag op nieuwe cijfers van de provincies over de wachtlijsten, die weer licht zijn gegroeid. Rouvoet en zijn voorganger staatssecretaris Clémence Ross gooiden de afgelopen jaren al miljoenen in de strijd tegen de wachtlijsten in de jeugdzorg.

Verdwenen
Begin vorig jaar leken die zo goed als verdwenen, maar daarna bleken toch steeds weer meer kinderen langer dan negen weken op zorg te moeten wachten. GroenLinks wenst snel een debat met Rouvoet over de nieuwste cijfers. Kamerlid Tofik Dibi wil nu eindelijk wel eens weten waarom de wachtlijsten maar steeds blijven groeien. Hij hoopt dat Rouvoet extra investeringen niet ziet als een gemakkelijke oplossing voor de problemen en verder niets doet.

Preventie
SP-Kamerlid Marianne Langkamp liet weten blij te zijn dat de minister 'eindelijk' meer geld uittrekt, maar voegde eraan toe dat ook veel meer investeringen in preventie nodig zijn. Volgens Langkamp moet ook de bureaucratie in de jeugdzorg worden teruggedrongen en de hulp meer in wijken, dicht bij kinderen, worden opgezet.

Bron: www.nu.nl

Laatste aanpassing op maandag 08 september 2008 11:35
 
BureauJeugdzorgen.nl in het nieuws PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 29 augustus 2008 07:42
BureauJeugdZorgen.nl in het nieuws

BureauJeugdZorgen.nl staat in de krant. De Twentsche Courant Tubantia wijdde er vandaag een uitgebreid artikel aan. Jammer is alleen dat directeur Dirksen van Bureau Jeugdzorg Overijssel slechts kort ingaat op het feit dat zijn voogden voor 75-80% administratief werk zitten te doen in plaats van aan hun toevertrouwde kinderen daadwerkelijk te helpen. Wel geeft hij direct aan dat hij het onaanvaardbaar vindt dat er namen van voogden worden genoemd op bureaujeugdzorgen.nl: zodra hij begreep dat TC Tubantia aan een artikel over mijn site werkte, heeft hij mij per aangetekende brief meteen gesommeerd de namen van de voogden te verwijderen. Zoniet, dan zou hij aangifte doen van smaad althans belediging, danwel andere gerechtelijke stappen ondernemen. Niet dat ik nu direct bang wordt voor zulke dreigende woorden, maar als ik die voogden een complimentje had gegeven voor hun werk, dan had dat zeker wel van hem gemogen?
Ik heb hem een plezier gedaan door de naam van de enige voogd, die op de site staat vermeld, af te korten tot één letter. Als hij mij, en al die andere vrijwillige pleegouders en pleegkinderen, nu een plezier doet door zijn voogden het werk te laten doen wat ze moeten doen, hebben we al genoeg gewonnen. Want ik ken helaas teveel verhalen over voogden en hun managers, die het doel waarvoor ze zitten allang uit het oog hebben verloren: datgene doen wat in het belang is van de aan hun toevertrouwde kinderen teneinde die een goede ontwikkeling te bieden.

Het hele artikel kunt u hier en hier (pdf) lezen.

Uw reactie is van harte welkom: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  of schrijf in ons gastenboek.

 

 

Laatste aanpassing op maandag 08 september 2008 09:42
 
Reacties krantenartikel Tubantia PDF Afdrukken E-mail
maandag 01 september 2008 14:56

Jeugdzorg?? Ammehoela!PFFFFFFFFFFT,

ik sta helemaal versteld van de reacties op het krantenartikel in TC Tubantia, afgelopen vrijdag over deze website (zie mijn vorige bericht). Er is (en wordt nog steeds) gebeld, gemaild en gereageerd op dat artikel. Ook in het gastenboek valt inmiddels het nodige te lezen.

Op die manier kwam ik ook in contact met Peter Schoorstra met zijn website www.JeugdzorgAmmehoela.nl. Peter stak zijn zorgen niet onder stoelen of banken en schreef bovendien een boek met dezelfde titel. Het is op zijn website te bestellen.

Al die reacties ondersteunen het idee dat er iets wezenlijks mis is met Bureau Jeugdzorg. Ik hoop dat we er met zijn allen iets aan kunnen doen en dat deze website daaraan kan bijdragen.
Blijf a.u.b. uw reacties doorgeven:

  • via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
  • via ons gastenboek.

Er moet iets gebeuren. In het belang van al die kinderen.

Hartelijk dank.

 

Laatste aanpassing op maandag 08 september 2008 09:42
 
Nederlanders: pleegzorg moet prominenter in de schijnwerpers PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 26 augustus 2008 21:03

Pleegouders zijn bijzonder nodigDe Stichting Ideële Reclame (SIRE) bestond in 2007 40 jaar. Ter gelegenheid daarvan heeft SIRE een open oproep gedaan aan alle Nederlanders om een maatschappelijk onderwerp aan te dragen, waarvan men vond dat het aandacht verdient. Hierop zijn talloze suggesties binnengekomen. Uit de top 10 heeft een onafhankelijke jury uiteindelijk het onderwerp ‘Pleegouders in beeld’ als winnaar gekozen.

Laatste aanpassing op maandag 08 september 2008 09:43
Lees meer...
 
«BeginVorige212223242526VolgendeEinde»

Pagina 25 van 26
Advertentie
 

Polls

Joomla! is used for?
 

Who's Online

We hebben 6 gasten online

Advertisement

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.