Home

Main Menu

Resources

Key Concepts

Login Form 
Welcome to the Frontpage
Bureau Jeugdzorg in vuurwerkzaken PDF Afdrukken E-mail
woensdag 31 december 2008 08:47

Bureau Jeugdzorg doet ook al vuurwerkzaken

Dat ze meer dan genoeg te doen hebben bij Bureau Jeugdzorg wisten we al langer. Desondanks heeft Bureau Jeugdzorg in Apeldoorn er in deze dagen een bijbaantje bij gevonden:  jongeren tussen twaalf en zeventien jaar worden door de politie doorverwezen naar Bureau Halt voor bijvoorbeeld het bezit van illegaal vuurwerk, het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane periode of 'baldadig gedrag' met vuurwerk. Ze krijgen een uitnodiging met hun ouders op gesprek te komen op het politiebureau of bij Bureau Jeugdzorg, aldus het Dagblad De Stentor. Bij dat gesprek krijgen ouders en kind een overeenkomst voorgelegd, waarop de strafmaat staat vermeld. Ze kunnen die accepteren of ervoor kiezen de zaak naar de officier van justitie te laten gaan. De strafmaat hangt af van de leeftijd van de jongere, de aard van de overtreding, of er schade is veroorzaakt en of de jongere al vaker is gepakt voor een vuurwerkovertreding. Wie voor de jaarwisseling wordt gepakt voor een vuurwerkovertreding, moet op 1 januari vuurwerkafval opruimen.

Het kon er nog wel bij.

Laatste aanpassing op woensdag 31 december 2008 12:34
 
MIJN kind??! Wat ouders kunnen doen en laten bij problemen PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 30 december 2008 11:31

Dat is de titel van een boekje dat in oktober is uitgegeven door de Stichting KOG. Het is voornamelijk bedoeld om mensen te vertellen wat ze van bureau jeugdzorg kunnen verwachten (zodat ze er niet vrijwillig heen gaan) en hoe ze ermee moeten omgaan (als ze er terecht gekomen zijn).

"U houdt onnoemelijk veel van uw kinderen, maar als u naar de televisie kijkt wordt u soms niet vrolijk: winkeldiefstal, alcoholvergiftiging, zwerfjongeren. Gaat het straks met die van u ook zo? Zou kunnen, maar meestal niet. In dit boek tips en websites voor advies, en waarschuwingen voor wat ouders beter niet kunnen doen. Wat ouders beter niet kunnen doen is naar Bureau Jeugdzorg gaan. Bureau Jeugdzorg is namelijk een loterij: je kunt een geweldige prijs trekken, maar er is een grote kans op een niet. En nog erger dan een niet: in plaats van de hulp die je zoekt voor een kind, narigheid voor het hele gezin." Aldus de toelichting van de Stichting bij de uitgave van dit boekje.

Uitgegeven door de stichting Kinderen-Ouders-Grootouders, te bestellen via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .
Kosten: € 6,- per stuk + verzendkosten.

Van harte aanbevolen!

Laatste aanpassing op dinsdag 30 december 2008 11:50
 
Kerst 2008 PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 27 december 2008 09:16

Ophef over Turkse kinderen in lesbisch pleeggezin

In Turkije is tijdens de Kerst ophef ontstaan over Turks-Nederlandse kinderen die in Nederland door de rechter bij een lesbisch pleeggezin zijn geplaatst.  Het gaat om drie kinderen, die in 2004 door Bureau Jeugdzorg uit huis zijn geplaatst na vermoedens van kindermishandeling. De moeder zou toen een zoontje hebben laten vallen, waarbij hij een arm brak.

Het Turks-Nederlandse echtpaar zegt dat er nooit sprake is geweest van kindermishandeling. Dat zou uit stukken blijken. Zij vecht de uithuisplaatsing daarom al jaren aan bij de Nederlandse rechter. Inmiddels heeft de rechter bevolen dat de plaatsing van de kinderen in een lesbisch pleeggezin in Nederland rechtmatig is.

De ouders willen echter niet dat hun kinderen bij homoseksuele pleegouders leven. Ze vinden dat niet passen bij hun islamitische geloofsopvattingen. Het echtpaar heeft twee van de drie kinderen inmiddels naar Turkije gebracht. Vermoedelijk wonen ze daar bij een oom.
De moeder trekt flink aan de bel in de Turkse media. In Turkije is er daardoor ophef ontstaan over de zaak.
Mogelijk wordt nu om uitlevering gevraagd van de kinderen bij de Turkse justitie. De advocaat van de ouders houdt er rekening mee dat de Turkse rechter gezien de achtergrond van het gezin, niet tot uitlevering zal overgaan.

Uit bronnen rond de advocaat van het Turkse echtpaar heb ik het volgende vernomen. Uit de stukken blijkt duidelijk dat er geen sprake was van mishandeling. Er is door de rechter bepaald dat de 2 jongens terug moesten naar hun ouders. Het zou dan logisch zijn dat ook de jongste terug naar huis zou gaan. Dat werd tegengehouden door jeugdzorg. Sterker nog: toen de familie met vakantie ging naar Turkije werd er een spoedmachtiging uithuisplaatsing aangevraagd. De ouders zijn na hun vakantie zonder de jongens teruggekomen en hebben hiervoor in de gevangenis gezeten. Momenteel is de moeder hierdoor ziek en de vader werkeloos.

Al eerder stond deze kwestie in de belangstelling. Zie De Telegraaf van 11 juni 2008.
"Wit wassen van kinderen" door Bureau Jeugdzorg worden dit soort praktijken genoemd....

Ook deze mensen had je toch een fijne Kerst gewenst?

Laatste aanpassing op dinsdag 30 december 2008 09:35
 
BJ Noord-Holland: tonnen ontslagvergoeding PDF Afdrukken E-mail
maandag 29 december 2008 09:58

Ontslag en dan tonnen meekrijgen...

Bureau Jeugdzorg Noord-HollandBureau Jeugdzorg Noord-Holland heeft vorig jaar tonnen ontslagvergoeding moeten betalen aan twee ontslagen bestuurders. Ze moesten opstappen vanwege negatieve rapporten van de inspectie jeugdzorg.

De hoogste vergoeding was voor toenmalig voorzitter van de raad van bestuur Eric Lemstra die in 2007 ruim 518.000 euro kreeg betaald, waarvan 355.000 euro ontslagvergoeding (bruto).

Dat blijkt uit de rapportage topinkomens in de (semi) publieke sector van het ministerie van binnenlandse zaken over vorig jaar. De vice-voorzitter van Bureau Jeugdzorg kreeg minder uitbetaald. Naar haar ging 325.000 euro, waarvan ruim 155.000 euro ontslagvergoeding. De twee moesten opstappen omdat ze te weinig lering hadden getrokken uit de Savanna-zaak. Een woordvoerster van Bureau Jeugdzorg kan geen reactie geven op de vergoeding. ,,Daar hebben we niet zo'n behoefte aan. De cijfers spreken voor zich.'' Ze benadrukt wel dat de huidige voorzitter van de raad van bestuur, Lucy Schmitz, met haar inkomen binnen de Balkenendenorm valt. Die norm behelst het salaris van de minister-president van 169.000 euro.

 

Laatste aanpassing op dinsdag 30 december 2008 10:15
 
Fijne Kerstdagen! PDF Afdrukken E-mail
woensdag 24 december 2008 14:24

Bureau Jeugdzorgen wenst u Fijne Kerstdagen

Laatste aanpassing op woensdag 24 december 2008 14:45
 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 4 van 26
Advertentie
 

Polls

Joomla! is used for?
 

Who's Online

We hebben 24 gasten online

Advertisement

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.