Home

Main Menu

Resources

Key Concepts

Login Form 
Welcome to the Frontpage
Bureaujeugdzorgen.nl: gesprek met leden Tweede Kamer PDF Afdrukken E-mail
woensdag 26 november 2008 08:53

Uitgenodigd door CDA-TweedeKamer-leden

Vandaag even geen nieuws. I.v.m. een uitnodiging van TweedeKamer-lid Mirjam Sterk ben ik vandaag in Den Haag.
Wellicht dus morgen goed nieuws?

 

Laatste aanpassing op donderdag 27 november 2008 09:02
 
Baby gekocht in België PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 25 november 2008 16:36

"Grenzeloze" kinderwens bij stel van 26 jaar

Baby gekocht in BelgiëEen Nederlands stel heeft een baby gekocht van Belgische ouders uit Gent. Justitie in Gent is inmiddels een onderzoek begonnen naar de zaak. In de uitzending komen de Nederlandse wensouders, waar het kind verblijft, aan het woord.

Netwerk reconstrueerde de gebeurtenissen. Bekijk de uitzending (na de reclame) door hiernaast te klikken.

 

Raad voor de Kinderbescherming
Inmiddels is bekend dat de Raad voor de Kinderbescherming in gesprek gaat met het stel uit Sibculo dat deze zomer een kind in België kocht. De Kinderbescherming kan nog niet zeggen of het kind bij het stel mag blijven wonen, maar verwacht daar wel op korte termijn duidelijkheid over te kunnen geven.

Openbaar ministerie
Naast het onderzoek van de Kinderbescherming doen ook het Openbaar Ministerie in Zwolle en Justitie in België een onderzoek naar de gang van zaken rondom de adoptie. Gekeken wordt welke strafbare feiten het echtpaar uit Sibculo mogelijk gepleegd heeft.

Bureau Jeugdzorg
Voor hulp kunnen ze terecht bij Bureau Jeugdzorg Overijssel. Dat heeft de directeur vandaag gezegd.

26 jaar oud, een jaar getrouwd. Het moet allemaal maar direct. Blijkbaar is voor geld alles te koop. Zelfs kinderen...
En Bureau Jeugdzorg Overijssel wil de ouders helpen! Waarmee dan?

 

Laatste aanpassing op dinsdag 25 november 2008 23:43
 
Centra voor Jeugd en Gezin: stand van zaken PDF Afdrukken E-mail
zondag 23 november 2008 12:11

30 Gemeentes zijn er klaar voor

Op 1 november 2008 beschikten tenminste 30 gemeenten over een Centrum voor Jeugd en Gezin. Daarnaast waren er op die datum nog tenminste 25 andere gemeenten die een bundeling en een fysiek inlooppunt hadden volgens het basismodel, maar die er bewust voor gekozen hadden nog geen officieel Centrum voor Jeugd en Gezin te openen.
Aldus minister Rouvoet in zijn eerste voortgangsrapportage (pdf) op 7 november over de Centra voor Jeugd en Gezin aan de Tweede Kamer. In de rapportage legt hij uit wat er het afgelopen jaar is gebeurd om de centra te realiseren.

invoering centra voor jeugd en gezinWie op de hoogte wil blijven van de stand van zaken en veel informatie daarom heen, gaat naar de site die hiervoor speciaal is ingericht: http://www.invoeringcjg.nl.

 

Nou hebben we 443 gemeenten in Nederland, maar wat ik wel moet constateren is dat mijn eigen gemeente niet in het lijstje (Word-document, september 2008) voorkomt.

Laatste aanpassing op vrijdag 21 november 2008 12:33
 
Vermist: baby Ali al Aqol PDF Afdrukken E-mail
maandag 24 november 2008 17:38

Politie op zoek naar baby 

Baby vermistPolitie Haaglanden onderzoekt de verdwijning van de negen maanden oude baby Ali al Aqol. Het jongetje is zaterdag 22 november door zijn vader (32 jaar) meegenomen vanuit een woning aan het Dirk Costerplein. Op het adres woont de moeder van Ali. De vader van het kind belde zaterdag bij de woning aan en wilde zijn zoontje zien in het kader van een bezoekregeling. Aangezien de 20-jarige moeder even niet thuis was, nam de vader het kindje over van haar zus en liep er direct mee naar buiten. De man stapte in een goud kleurige Citroen Xara en reed weg in onbekende richting. Tot op heden is de baby niet teruggebracht door de vader. De man en de baby zijn vooralsnog onvindbaar.

De politie sluit niet uit dat de man met zijn zoon naar Irak wil gaan. Het jongetje is 9 maanden oud heeft zwart krullend haar en bruine ogen. De baby droeg op het moment van ontvoering een blauwe jas met een bruin/blauwe trui en witte Nike schoentjes.
Politie Haaglanden en bureau Jeugdzorg maken zich zorgen over de baby en de gemoedstoestand van de vader.

Weet u waar de vader of de baby verblijft? Belt u dan direct de politie in Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Het belang van het kindje staat daarbij voorop.

Laatste aanpassing op maandag 24 november 2008 17:43
 
Kind moet kunnen gillen op schoolplein PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 22 november 2008 11:21

Buurtbewoners klaagden met succes tegen geluidsoverlast

Kinderen moeten kunnen spelen en gillenKinderen moeten in het speelkwartier op het schoolplein naar hartelust kunnen schreeuwen. Als regels tegen geluidshinder dat onmogelijk maken, moeten die worden aangepast. Dat zei minister Jacqueline Cramer (VROM) donderdag in de Tweede Kamer.

Op minstens acht plaatsen in Nederland kunnen kinderen van basisscholen en kinderdagverblijven tijdens pauzes niet naar buiten, doordat buurtbewoners met succes hebben geklaagd tegen geluidsoverlast. Twee scholen in Heemstede hebben een juridische procedure aangespannen om de kinderen toch te kunnen laten buitenspelen. De Raad van State buigt zich hier momenteel over.

PvdA-Kamerlid Jan Boelhouwer stelde de ,,belachelijke situatie'' waarin scholen en crèches verkeren, aan de orde. Hij kreeg steun van de overige fracties. ,,De scholen in Heemstede zijn al drie jaar aan het procederen tegen de gemeente'', zei Boelhouwer. ,,Ze zijn inmiddels honderdduizenden euro's kwijt aan advocaatkosten. De peuters kunnen daar maar heel even naar buiten omdat een buurvrouw had geklaagd over hun gegil. Te gek voor woorden natuurlijk.''

De Tweede Kamer wil dat voor scholen en kinderdagverblijven andere normen gaan gelden op het gebied van geluidshinder dan nu het geval is, vergelijkbaar met de regels voor sportvoorzieningen. De grootste problemen doen zich voor bij schoolpleinen die helemaal omsloten zijn door woningen.

,,Kinderen horen lekker naar buiten te kunnen en te schreeuwen. Ik ga daar meteen mee aan de slag'', zei Cramer. Zij wil de geluidsnormen nu expliciet in het zogenoemde activiteitenbesluit opnemen. Daarin staat aan welke geluids- en milieunormen instanties en bedrijven moeten voldoen.

Zonder woorden...

Laatste aanpassing op vrijdag 21 november 2008 11:48
 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 9 van 26
Advertentie
 

Polls

Joomla! is used for?
 

Who's Online

We hebben 13 gasten online

Advertisement

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.