Home

Main Menu

Resources

Key Concepts

Login Form 
Welcome to the Frontpage
€ 2,2 miljoen huur per jaar voor Bureau Jeugdzorg Rotterdam PDF Afdrukken E-mail
maandag 17 november 2008 16:38

Verhuizing Bureau Jeugdzorg Rotterdam begin 2009

Midden tussen grote jongens als Unilever en Nationale Nederlanden zit straks ook Bureau Jeugdzorg Rotterdam.
Zij huren in kantoorgebouw Central Post aan het Delftseplein in Rotterdam-Centrum 9.600 m2 kantoorruimte, aldus Vastgoedjournaal.nl.

Rekent u even mee?

Nieuw kantoortje voor Bureau Jeugdzorg Rotterdam  Voor huurprijzen: kijk hier 

Kosten per jaar 

 9.600 m2, huur € 155,= per m2

 1.488.000,=

 9.600 m2, servicekosten € 24,= per m2

 230.400,=

 80 parkeerplaatsen, € 1.500,= per stuk

     120.000,=

 Sub-totaal

 1.838.400,=

 BTW, 19 %

    349.296,=

 Totaal per jaar

 2.187.696,=

En u en de politiek vroegen zich vorige week af waar al dat geld voor de jeugdzorg bleef?

Laatste aanpassing op dinsdag 18 november 2008 19:49
 
Overbelast meldpunt kindermishandeling sluit deur PDF Afdrukken E-mail
zondag 16 november 2008 14:02

Teveel meldingen kindermishandeling

Het Drentse loket voor kindermishandeling AMK heeft afgelopen week de deur dichtgegooid omdat het de gestegen toestroom van meldingen van kindermishandeling niet meer aan kan. Bellers krijgen een geluidsbandje te horen dat het bureau gesloten is en ze alleen in noodgevallen een 06-nummer kunnen bellen.

De provinciale meldpunten kampen in het hele land met een stijging, maar het is voor het eerst dat een AMK gesloten wordt. Directeur Cees Wierda van Bureau Jeugdzorg Drenthe betreurt het besluit. "Het is uit nood geboren. Het aantal meldingen steeg de afgelopen jaren al fors en is dit jaar weer met 30 procent gestegen. We hopen dat we nu de rust krijgen achterstallig werk te doen zodat de sluiting zeer tijdelijk blijft."

Wierda verklaart de grote toestroom door de vele publiciteit over kindermishandeling en huiselijk geweld. "Misschien is het nog het naijl-effect van de zaak-Savannah. Maar je ziet ook dat minister Rouvoet veel aandacht geeft aan huiselijk geweld."

Wat is er toch aan de hand met dit land?

 

 
Raad voor de Kinderbescherming gaat weer toetsen PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 14 november 2008 11:47

Kinderbescherming toetst alsnog terugplaatsing

De Raad voor de Kinderbescherming gaat alsnog bekijken of probleemkinderen die weer thuis zijn, daar wel veilig zijn. Het gaat om kinderen bij wie deze toetsing achterwege was gebleven.
Dat heeft minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin dinsdag geschreven aan de Tweede Kamer. Als een kind dat uit huis is gehaald, weer terug gaat, moet de kinderbescherming kijken of dat wel kan. De Inspectie Jeugdzorg stelde recent vast dat deze toetsing te vaak achterwege blijft.

Risico
De Raad voor de Kinderbescherming gaat tot 1 juni van dit jaar bekijken of er kinderen weer naar huis zijn gegaan, terwijl ze misschien toch nog risico lopen. De toetsing schoot er vaak bij in omdat Bureaus Jeugdzorg de raad niet liet weten dat een kind weer naar huis ging of gaf onvoldoende informatie. Dit moet voortaan beter gaan, onder meer door dit proces te automatiseren.

In zeven regio's moeten kinderen die onder toezicht van een voogd zijn gesteld daar langer dan vijf dagen op wachten. Koploper is Rotterdam, met een wachtlijst van 250 kinderen. Eind oktober wachtten bij de Raad voor de Kinderbescherming zeshonderd kinderen op een onderzoek. Jaarlijks doet de raad 19.000 onderzoeken.

Rapport
Eind oktober constateerde de Inspectie voor de Jeugdzorg in een rapport onder meer dat de raad onvoldoende toezicht houdt op de veiligheid van kinderen die worden teruggeplaatst in probleemgezinnen. Bovendien is de Inspectie niet duidelijk aan welke criteria de raad de veiligheid van gezinnen toetst. Een gezinsvoogd beslist daarover, maar de raad moet zo'n besluit onafhankelijk toetsen. De raad krijgt beslissingen om een kind terug naar huis te laten gaan niet of te laat voorgelegd.

De Raad voor de Kinderbescherming kwam in 2004 onder vuur te liggen na de dood van de peuter Savanna uit Alphen. Het kind overleed na mishandelingen door haar moeder en stiefvader.

Onze ervaringen
Zelf hebben we meegemaakt dat de Raad ook niets doet als er wél een rapportage van de voogd over een terugplaatsing naar hun is gestuurd. Bij navraag hoe het advies van de Raad ("Geen bezwaar") tot stand was gekomen kreeg ik als antwoord: "We hebben het oordeel van de voogd van Bureau Jeugdzorg ambtshalve afgedaan."
Dat is gewoon een andere formulering voor "We hebben er niet naar gekeken."

 

Laatste aanpassing op vrijdag 14 november 2008 12:16
 
Geen hulp Bureau Jeugdzorg voor 17-jarigen PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 15 november 2008 13:55

Rouvoet: Jeugdzorg moet ook 17-jarigen helpen

Nou dat weer: je bent 17 jaar, hebt hulp van Bureau Jeugdzorg nodig, en dan krijg je te horen dat je geen hulp krijgt .
Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin vindt het onacceptabel dat veel jeugdzorginstellingen hulp weigeren aan 17-jarigen omdat ze bijna onder de volwassenenzorg vallen. Hij heeft de kwestie aangekaart bij de bureaus jeugdzorg en de provincies en wil dat het probleem wordt opgelost.
Rouvoet zei dat vrijdag in het EO-radioprogramma Dit is de Dag. Vooral 17-jarige zwerfjongeren, die vaak een problematisch verleden hebben, zijn de dupe. De minister zei te vaak verhalen van 17-jarigen te horen die tevergeefs aankloppen bij de jeugdzorg.
,,Dan is de reactie: over een half jaartje ben je achttien, dan kun je niet meer instromen in de jeugdzorg. Door de wachtlijsten komt zo'n jongere dan niet meer aan de bak. Ik vind dat niet goed'', zei Rouvoet. Jongeren hebben volgens hem recht op zorg, ze moeten een indicatie krijgen en worden opgenomen in de jeugdzorg.
Nederland telt ,,een aantal duizenden'' zwerfjongeren. Alleen al in Den Haag zijn het er ongeveer 900.
Laatste aanpassing op vrijdag 14 november 2008 14:00
 
Toch weer oplopende wachtlijsten PDF Afdrukken E-mail
donderdag 13 november 2008 00:00

Wachtlijsten lopen op bij Jeugdzorg in Den Helder 

De wachtlijsten lopen weer op bij Bureau Jeugdzorg in Den Helder. Probleemjongeren die worden aangemeld voor hulpverlening moeten tenminste vijf maanden wachten op een eerste gesprek. Jeugdzorg kondigt maatregelen aan om de achterstanden weg te werken.

Scholen en leerplichtambtenaren in de marinestad constateren dat jongeren met ernstige gedrags- en ontwikkelingsproblemen veel te lang zonder professionele begeleiding blijven. Ze dreigen daardoor te ontsporen. Er zijn gevallen bekend van leerlingen die bijna een jaar op hulp wachten. Intussen zijn zij op school onhandelbaar, terroriseren zij hun omgeving, zijn depressief en/of dreigen zelfmoord te plegen. Ouders weten zich vaak geen raad meer.

Woordvoerster Sandre Douma van Bureau Jeugdzorg erkent dat vanuit Den Helder een stevig beroep wordt gedaan op de jeugdhulpverlening. ,,Het aantal aanvragen neemt toe en het zijn vaak vrij complexe gevallen. Gemiddeld zitten we nu op twintig weken alvorens er een gesprek met zo'n jongere wordt gevoerd. Dat is te lang, ja. Daar staat wel tegenover dat we nu ook meteen een indicatiestelling doen, dus bepalen welke hulp nodig is. Voorheen gingen daar ook weer maanden overheen.''

Volgens Douma probeert Jeugdzorg nu intern voldoende mensen te vinden om de wachtlijst weg te werken.

Tekenend is het geval van Diana* (16): ze spijbelt met grote regelmaat. Ze zwerft veel over straat. Is bekende van de politie. Gebruikt drugs, drinkt liters sterke drank. Is contactgestoord, agressief naar haar ouders, vertoont op school wangedrag. Dreigt meermalen zelfmoord te plegen. Weigert vrijwillige hulp. In november 2007 krijgt Jeugdzorg de eerste melding, in januari 2008 een officiële aanvraag. In november 2008 is er nog niets qua hulpverlening gebeurd. Ook een melding bij de crisisdienst van de jeugdhulpverlening blijft onbeantwoord. De crisisdienst vindt de zaak niet ernstig genoeg.

(*gefingeerde naam)

Bron: Heldersche Courant 12-11-2008.

Laatste aanpassing op vrijdag 14 november 2008 12:18
 
«BeginVorige11121314151617181920VolgendeEinde»

Pagina 11 van 26
Advertentie
 

Polls

Joomla! is used for?
 

Who's Online

We hebben 13 gasten online

Advertisement

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.