Home

Main Menu

Key Concepts

Kind overlijdt na mishandeling: ouders vrijgesproken PDF Afdrukken E-mail
donderdag 20 november 2008 09:12

Vrijspraak voor beide verdachten in zaak Diego Hardeman

Diego Hardeman stierf 17 december vorig jaar aan de gevolgen van inwendig letsel. Het kind was slechts 1½ jaar. De moeder en haar toenmalige partner stonden daarvoor terecht.

De rechtbank in Almelo sprak gisteren beide verdachten in de zaak vrij. Tegen hun is geen bewijs. De rechtbank gaat uit van structurele mishandeling en fataal letsel, toegebracht op het moment dat beiden aanwezig waren. Aanwezigheid van anderen tijdens het fatale moment is niet aannemelijk, aldus de rechtbank.

Diego is overleden aan interne bloedingen door twee wonden als gevolg van 'zeer heftig botsend geweld.' De rechtbank concludeert dat het fatale letsel tussen 4.45 uur en 6.45 uur is toegebracht. Het alibi van moeder Nivea is daardoor ongeldig.

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep.

Ik vind het onvoorstelbaar dat een rechtbank in deze zaak tot vrijspraak komt. Volgens mijn krant (TC Tubantia) gaat het er hier om een zuivere rechtspraak te waarborgen, en dat bij enige onzekerheid voorkomen moet worden dat er iemand onschuldig achter de tralies gaat.
Maar het is toch zo dat je een boete kunt krijgen als je een mens in nood niet helpt? Wie er in deze zaak ook het uiteindelijk fatale letsel heeft toegebracht, de ander heeft in elk geval te weinig gedaan om het kind te helpen en/of te beschermen. Naar mijn idee zijn beiden dus schuldig en moeten daarvoor worden bestraft. Het kan niet zo zijn dat je als ouders hier vrijuit gaat.

Laatste aanpassing op donderdag 20 november 2008 09:40
 
Advertentie