Home

Main Menu

Key Concepts

Jeugdhulpverlening in Overijsel gaat online PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 19 december 2008 11:13

Website, chatten en laptops voor hulpverlening

Jeugdhulpverlening in Overijsel gaat online Om beter aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren gaat de jeugdzorg in Overijssel in toenemende mate online bij de hulpverlening. Volgend voorjaar start het project Youthcare OverijsselOnline, kortweg YOO!, waarbij digitale media worden ingezet om de communicatie tussen jongeren, hulpverleners en ouders te verbeteren. In YOO! doen onder meer Trias Jeugdhulp, Commujon, Jarabee en Bureau Jeugdzorg mee.

In het kader van Yoopinion worden de hulpverleners met speciale laptops uitgerust, waardoor zij bij huisbezoeken online de cliënttevredenheid volgen en informatie kunnen opvragen. Onder de naam Yooknow komt er een online-expertisebank, waar zowel jongeren als hulpverleners 24 uur per dag informatie kunnen krijger.

Yootalk wordt een online-platform waar ouders, hulpverleners en jongeren kunnen communiceren en jongeren op de wachtlijst alvast kunnnen chatten met lotgenoten. De provincie Overijssel stelt 269.000 euro beschikbaar voor het project.

Johoho!

Bron: TC Tubantia 19-12-2008.

Laatste aanpassing op vrijdag 19 december 2008 11:23
 
Advertentie