Home

Main Menu

Key Concepts

2009: aanpak kindermishandeling PDF Afdrukken E-mail
maandag 22 december 2008 16:22

Campagne Aanpak kindermishandeling

Meldpunt Kindermishandeling2009 wordt het jaar van de aanpak van kindermishandeling. Op 29 december 2008 gaat een grote publiekscampagne over de aanpak van kindermishandeling van start. De campagne duurt 2 jaar.

De campagne richt zich op alle inwoners van Nederland. Het doel is om iedereen bewust te maken van zijn verantwoordelijkheid om signalen van kindermishandeling te melden.

Alertheid omstanders vergroten
Elk jaar zijn meer dan 100.000 kinderen slachtoffer van mishandeling. Dat komt neer op minimaal 1 kind per klas van 30 leerlingen. Nog niet de helft van deze kinderen komt terecht bij hulpverleners. Dat is onacceptabel. Daarom start de campagne Aanpak kindermishandeling. De campagne richt zich op de omstanders van de mishandelde kinderen. Op vrienden en bekenden, op buren, op ouders van kinderen in de klas, op familie. Kortom, op iedereen die zich beweegt in de omgeving van het desbetreffende kind. Deze groep mensen weet nu niet goed wat zij moeten doen. Bij hen leven twijfels, onzekerheden en angst. Waar kunnen ze advies inwinnen? Waar kunnen ze met hun twijfels terecht? Moeten ze melding maken van hun vermoeden? Wat gebeurt er dan precies? De campagne geeft een antwoord op deze vragen en vergroot de alertheid op signalen van kindermishandeling.

Radiospotjes 29, 30 en 31 december 2008
Vanaf 29 december 2008 is op de landelijke radiozenders een oproep te horen van minister Rouvoet om extra alert te zijn op signalen van kindermishandeling. De radiospot vormt het begin van een 2 jaar durende landelijke campagne.
De radiospot is alvast hier (mp3) of hier (wav) te beluisteren.

In januari 2009 maakt minister Rouvoet het vervolg van de campagne bekend.

Laatste aanpassing op maandag 22 december 2008 16:47
 
Advertentie