Home

Main Menu

Key Concepts

Baby Jayden terug in België PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 23 december 2008 22:43

Baby Jayden overgedragen aan Belgische autoriteiten

Het is bijna Kerstmis, en wie wil er dan niet thuis zijn, bij zijn eigen familie? Dat zou zomaar de gedachte kunnen zijn bij het bericht dat het in de zomer verkochte babietje weer in België is, in elk geval weer dichterbij huis.

Bureau Jeugdzorg Overijssel heeft baby Jayden vandaag overgedragen aan de Belgische autoriteiten. Jeugdzorg kreeg onlangs de voorlopige voogdij over het kind omdat de baby volgens de rechtbank illegaal was geadopteerd. 
Die voorlopige voogdij is niet verlengd. In plaats daarvan is het jongetje terug naar België, omdat hij een betere toekomst heeft in zijn geboorteland, zo maken Bureau Jeugdzorg Overijssel, de Raad voor de Kinderbescherming en het ministerie van Justitie in een gezamenlijke verklaring bekend.

De zaak rond baby Jayden werd bekend door het televisieprogramma Netwerk dat onthulde dat een echtpaar uit Sibculo (gemeente Hardenberg) de baby via internet in België had gekocht.

Ook het parket van Gent meldde dat het kind door de Nederlandse jeugdzorg is overgedragen aan de Belgische overheid. Een jeugdrechter besliste daarop het kind voorlopig in een crisispleeggezin in België te laten opnemen. De jeugdrechter zal later beslissen wat er met het kind moet gebeuren.

De Belgische biologische ouders van Baby J. hebben er intussen spijt van dat ze hun kindje hebben verkocht en willen het terug.

Laatste aanpassing op dinsdag 23 december 2008 22:50
 
Advertentie