Home

Main Menu

Key Concepts

Kerst 2008 PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 27 december 2008 09:16

Ophef over Turkse kinderen in lesbisch pleeggezin

In Turkije is tijdens de Kerst ophef ontstaan over Turks-Nederlandse kinderen die in Nederland door de rechter bij een lesbisch pleeggezin zijn geplaatst.  Het gaat om drie kinderen, die in 2004 door Bureau Jeugdzorg uit huis zijn geplaatst na vermoedens van kindermishandeling. De moeder zou toen een zoontje hebben laten vallen, waarbij hij een arm brak.

Het Turks-Nederlandse echtpaar zegt dat er nooit sprake is geweest van kindermishandeling. Dat zou uit stukken blijken. Zij vecht de uithuisplaatsing daarom al jaren aan bij de Nederlandse rechter. Inmiddels heeft de rechter bevolen dat de plaatsing van de kinderen in een lesbisch pleeggezin in Nederland rechtmatig is.

De ouders willen echter niet dat hun kinderen bij homoseksuele pleegouders leven. Ze vinden dat niet passen bij hun islamitische geloofsopvattingen. Het echtpaar heeft twee van de drie kinderen inmiddels naar Turkije gebracht. Vermoedelijk wonen ze daar bij een oom.
De moeder trekt flink aan de bel in de Turkse media. In Turkije is er daardoor ophef ontstaan over de zaak.
Mogelijk wordt nu om uitlevering gevraagd van de kinderen bij de Turkse justitie. De advocaat van de ouders houdt er rekening mee dat de Turkse rechter gezien de achtergrond van het gezin, niet tot uitlevering zal overgaan.

Uit bronnen rond de advocaat van het Turkse echtpaar heb ik het volgende vernomen. Uit de stukken blijkt duidelijk dat er geen sprake was van mishandeling. Er is door de rechter bepaald dat de 2 jongens terug moesten naar hun ouders. Het zou dan logisch zijn dat ook de jongste terug naar huis zou gaan. Dat werd tegengehouden door jeugdzorg. Sterker nog: toen de familie met vakantie ging naar Turkije werd er een spoedmachtiging uithuisplaatsing aangevraagd. De ouders zijn na hun vakantie zonder de jongens teruggekomen en hebben hiervoor in de gevangenis gezeten. Momenteel is de moeder hierdoor ziek en de vader werkeloos.

Al eerder stond deze kwestie in de belangstelling. Zie De Telegraaf van 11 juni 2008.
"Wit wassen van kinderen" door Bureau Jeugdzorg worden dit soort praktijken genoemd....

Ook deze mensen had je toch een fijne Kerst gewenst?

Laatste aanpassing op dinsdag 30 december 2008 09:35
 
Advertentie