Home

Main Menu

Key Concepts

BJ Noord-Holland: tonnen ontslagvergoeding PDF Afdrukken E-mail
maandag 29 december 2008 09:58

Ontslag en dan tonnen meekrijgen...

Bureau Jeugdzorg Noord-HollandBureau Jeugdzorg Noord-Holland heeft vorig jaar tonnen ontslagvergoeding moeten betalen aan twee ontslagen bestuurders. Ze moesten opstappen vanwege negatieve rapporten van de inspectie jeugdzorg.

De hoogste vergoeding was voor toenmalig voorzitter van de raad van bestuur Eric Lemstra die in 2007 ruim 518.000 euro kreeg betaald, waarvan 355.000 euro ontslagvergoeding (bruto).

Dat blijkt uit de rapportage topinkomens in de (semi) publieke sector van het ministerie van binnenlandse zaken over vorig jaar. De vice-voorzitter van Bureau Jeugdzorg kreeg minder uitbetaald. Naar haar ging 325.000 euro, waarvan ruim 155.000 euro ontslagvergoeding. De twee moesten opstappen omdat ze te weinig lering hadden getrokken uit de Savanna-zaak. Een woordvoerster van Bureau Jeugdzorg kan geen reactie geven op de vergoeding. ,,Daar hebben we niet zo'n behoefte aan. De cijfers spreken voor zich.'' Ze benadrukt wel dat de huidige voorzitter van de raad van bestuur, Lucy Schmitz, met haar inkomen binnen de Balkenendenorm valt. Die norm behelst het salaris van de minister-president van 169.000 euro.

 

Laatste aanpassing op dinsdag 30 december 2008 10:15
 
Advertentie