Home

Main Menu

Key Concepts

Hechtingsstoornissen/ Relatiegestoorde kinderen, G. de Lange PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Jan   
zondag 17 februari 2008 19:31
HechtingsstoornissenDe auteur heeft als orthopedagoog jarenlang met fundamenteel relatiegestoorde kinderen gewerkt. Op basis van zijn ervaringen heeft hij de in dit boek beschreven opvoedingswijzen ontwikkeld om ouders, onderwijsgevenden en hulpverleners toe te rusten om deze kinderen te helpen uit hun isolement te komen. De eerder door de auteur in zijn boek Hechtingsstoornissen. Orthopedagogische behandelingsstrategieën geïntroduceerde opvoedingswijzen zijn inmiddels toegepast en in dit boek wordt daarvan verslag gedaan.

Nieuw in deze tweede druk van het boek is de toevoeging van de paragrafen 5.9, De opgenomen jongeren, en 6.6, Onderwijs en opleiding, geïntegreerd in de opvoeding. Voor het overige is het boek geheel ongewijzigd gebleven.
Relatiegestoorde kinderen is onder meer bedoeld voor medewerkers van de eerstelijnsgezondheidszorg, voor diagnostici en voor hulpverleners die kinderen met gedragsproblemen in hun praktijk krijgen. Ook is het bedoeld voor onderwijsinstellingen, zowel basis- als speciaal onderwijs, waar het van groot belang is dat fundamenteel relatiegestoorde kinderen adequate begeleiding krijgen.
Tevens is het boek belangrijk voor iedereen die met de pleegzorg of de adoptie van deze kinderen te maken krijgt en voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van deze kinderen in tehuizen en inrichtingen.

Dr. G. de Lange, Hechtingsstoornissen,orthopedagogische behandelingsstrategieën.
Uitgeverij Koninklijke Van Dokkum.
ISBN13: 9789023241041
Prijs: € 18,50 o.a. te bestellen bij BOL.com.

Laatste aanpassing op maandag 22 september 2008 23:07
 
Advertentie